Snurkende man

Het Snurken bij Kinderen: Symptomen, Oorzaken en Behandelingsopties

Hoewel snurken vaak wordt geassocieerd met volwassenen, is het ook een probleem dat bij kinderen kan voorkomen. Snurken bij kinderen kan verschillende oorzaken hebben en het is belangrijk om de symptomen, mogelijke oorzaken en behandelingsstrategieën te begrijpen. In dit artikel zullen we dieper ingaan op het onderwerp snurken bij kinderen en hoe ouders hiermee kunnen omgaan.

Symptomen van Snurken bij Kinderen: Het herkennen van snurken bij kinderen kan soms lastig zijn, vooral omdat kinderen van nature een rustigere ademhaling hebben dan volwassenen. Enkele symptomen die kunnen wijzen op snurken bij kinderen zijn onder meer:

 • Luide ademhaling of snurkgeluiden tijdens de slaap.
 • Frequent wakker worden 's nachts.
 • Rusteloze slaap en onvermoeidheid overdag.
 • Mondademhaling tijdens het slapen.
 • Aanhoudende slaperigheid overdag.

Mogelijke Oorzaken van Snurken bij Kinderen: Snurken bij kinderen kan verschillende oorzaken hebben, waaronder:

 1. Vergrote amandelen en/of adenoïden: Vergrote amandelen en adenoïden zijn veelvoorkomende oorzaken van snurken bij kinderen. Deze weefsels kunnen de luchtweg blokkeren en snurken veroorzaken tijdens de slaap.
 2. Allergieën en sinusproblemen: Allergieën en sinusproblemen kunnen leiden tot verstopte neuspassages, wat op zijn beurt kan leiden tot snurken bij kinderen.
 3. Overgewicht: Kinderen met overgewicht hebben een groter risico op snurken, omdat overtollig vetweefsel rond de nek de luchtweg kan vernauwen.
 4. Anatomische afwijkingen: Sommige kinderen kunnen worden geboren met anatomische afwijkingen, zoals een afwijkend neustussenschot, die de luchtweg kunnen beïnvloeden en snurken kunnen veroorzaken.

Behandelingsstrategieën voor Snurken bij Kinderen: De behandeling van snurken bij kinderen kan variëren afhankelijk van de onderliggende oorzaak en de ernst van het probleem. Enkele mogelijke behandelingsstrategieën zijn:

 1. Adenoïdectomie of tonsillectomie: Als vergrote amandelen of adenoïden de oorzaak zijn van het snurken, kan een operatie om deze weefsels te verwijderen soms worden aanbevolen.
 2. Gewichtsbeheersing: Voor kinderen met overgewicht kan gewichtsverlies helpen om snurken te verminderen door de druk op de luchtwegen te verminderen.
 3. Medicatie: Voor kinderen met allergieën of sinusproblemen kunnen medicijnen zoals antihistaminica of neussprays worden voorgeschreven om de symptomen te verlichten en snurken te verminderen.
 4. Levensstijlaanpassingen: Het aanbrengen van kleine aanpassingen in de levensstijl van het kind, zoals het handhaven van een regelmatig slaapschema, het vermijden van allergenen en het slapen op de zij, kan ook helpen om snurken te verminderen.

Conclusie: Snurken bij kinderen is een veelvoorkomend probleem dat verschillende oorzaken kan hebben en effect kan hebben op de slaapkwaliteit en algehele gezondheid van het kind. Het is belangrijk voor ouders om de symptomen van snurken bij kinderen te herkennen en indien nodig professionele hulp in te schakelen om de onderliggende oorzaak te achterhalen en passende behandelingen te verkennen. Met de juiste aanpak kunnen kinderen genieten van een rustige en ononderbroken slaap, wat essentieel is voor hun groei en ontwikkeling.


Direct al benieuwd naar de Anti Snurkbeugel Pro van Antisnurkkoning?

Bekijk hem hier

Reactie plaatsen